Skúste si doma vyrobiť chutné chrumkavé müsli. Príprava je úplne jednoduchá. Dáte si tam presne to čo máte radi, bez farbív a príchutí. Müsli je možné konzumovať v suchom stave, zaliate mliekom, s jogurtom, alebo si na výlete z nich pripraviť výbornú ovsenú kašu.

Potrebné suroviny:
- 400g ovsených vločiek
- 75g masla
- 3PL medu
- 1PL javorového sirupu
- 3ČL mletej škorice
- 2-3 hrste orechov (vlašské, lieskovce, kešu, para, arašidy…)
- 2-3 hrste semienok (bezšupková tekvica, slnečnica, ľan, sézam…)
- sušené ovocie
Postup prípravy:
- V hrnci na miernom plameni rozpustíme maslo, med a javorový sirup. Pridáme škoricu a dobre premiešame na kašičku.
- Do misky kde máme všetky ostatné ingrediencie vylejeme uvedenú kašičku a dobre v nej obalíme našu zmes.
- Na plech si rozložíme papier na pečenie a masu rovnomerne rozvrstvíme.
- Pečieme na 180°C cca 10 – 15 minút
- Vychladené nasypeme do krabičky a môžeme konzumovať.
Môžete si pripravovať rôzne varianty a kombinácie müsli. Pridať sa dá čokoláda, sušené ovocie (jablká, hrušky, banány, figy, hrozienka, brusnice), rôzne aromatické suroviny na dochutenie: kokos, škorica, vanilka…
Müsli sa výborne hodia aj na výlety, môžeme ich chrumkať suché, alebo si pridaním trošky vody v ešuse uvariť ovsenú kašu.
Dobrotu pripravila Janka, foto: Mongol











